Terug

Kinderen en Jeugd

e-Health: Doepressie

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en zit je niet lekker in je vel? Voel jij je vaak somber of leeg? Heb je het gevoel dat je geen grip hebt op je stemming? Heb je geen zin om dingen te ondernemen en heb je daar last van? Dan is Doepressie misschien wat voor jou.

Blended behandeling

Doepressie is een blended behandeling, wat betekent dat een gedeelte van de behandeling op de polikliniek plaatstvindt en een gedeelte thuis via de computer.

Het programma

Depressie

Het blended behandelprogramma Doepressie bestaat uit verschillende onderdelen. In het eerste onderdeel depressie, krijg je informatie over hoe het programma werkt, over depressie en over de behandeling. Zodat je begrijpt wat er met je aan de hand is en hoe je daar samen met je behandelaar aan gaat werken.

Meten is weten

In het volgende onderdeel Meten is weten leer je werken met de stemmingsmeter. Dit betekent dat je leert bijhouden hoe jij je voelt, op verschillende momenten bij welke activiteiten die je onderneemt. Dit geeft je inzicht en dat helpt!

Relax

Een ander onderdeel is Relax. Dit onderdeel gaat over hoe stress je beïnvloedt en hoe dat bij jou werkt. En leer je hoe je sombere gedachten positiever kan maken.

Pak je problemen aan!

Bij het onderdeel Pak je problemen aan! leer je onder andere hoe je voor jezelf op kan komen en hoe je lastige situaties aan kan pakken.

Depressie de deur uit

In het onderdeel Depressie de deur uit, kijk je samen met je behandelaar hoe je ervoor zorgt dat het goed met je gaat.

Slimme dingen

Naast de verschillende onderdelen in het progamma, zijn er een aantal slimme dingen in het programma gebouwd:

  • De stemmingsmeter, waarbij je direct ziet hoe jij vindt dat het gaat met je stemming en hoe zich dit verhoudt tot je activiteiten,
  • De huiswerklijst, waarbij je direct ziet wat je (nog) moet doen.

Doepressie website

Het E-KJP (samenwerkingsverband van zeven kinder- en jeugdpsychiatrische instellingen waaronder Yulius) heeft een aparte mini-website gemaakt over de online module Doepressie. Ga naar deze website >

Praktische zaken

  • Vraag aan jouw behandelaar of je deze behandeling kunt volgen
  • Doepressie bestaat uit 12 bijeenkomsten
  • De module kan individueel of in een groep worden gevolgd
  • Een individuele bijeenkomst duurt 45 minuten en een groepsbijeenkomst 1,5 uur
  • Thuis ga je ook aan de slag en doe je online oefeningen

De beschreven online module kan onderdeel zijn van jouw behandeling bij onze organisatie. Overleg met jouw behandelaar wat de mogelijkheden zijn.