Jouw mening telt!

Het MFC heeft een cliëntenraad. In de cliëntenraad heb je de kans om samen met andere kinderen en jongeren, je mening te geven over van alles. Over alle dingen die belangrijk zijn voor jouw groep. De cliëntenraad vergadert op donderdag middag, één keer per maand. We praten dan over wat beter kan, of over iets dat er nog niet is, of over punten waar de kinderen en jongeren van het MFC het niet mee eens zijn.

Vergaderen

Wie vergaderen er dan allemaal? Van elke groep of afdeling kan 1 kind of 1 jongere lid van de cliëntenraad worden. We hebben een heleboel groepen en afdelingen, namelijk:

  • 2 klinieken. Hier zijn kinderen en jongeren de hele dag en nacht
  • 2 naschoolse dagbehandelingen. Hier komen de kinderen en jongeren na schooltijd en na het eten gaan ze weer naar huis.
  • 1 dagbehandeling. Hier zijn de kinderen en jongeren overdag en ’s middags en ’s nachts zijn ze thuis.

Dus 5 kinderen en jongeren komen vergaderen met elkaar. Er is ook altijd iemand bij de vergadering, die ons helpt met de agenda en het verslag. Dat heet een ondersteuner. Op de agenda staat waar we over gaan praten. Dat hebben we wel zelf bedacht hoor. Maar de ondersteuner zet het op de agenda.
En in het verslag staat wat we allemaal hebben afgesproken. Zo kunnen we het nooit meer vergeten!

Waar praten we dan over?

Bijvoorbeeld over dat wij het belangrijk vinden, dat kinderen en jongeren langer buiten mogen spelen tijdens de behandeling of dat we de bedtijden te vroeg vinden. En over nog veel meer ….! 1 x in de maand komt iemand van het MFC mee vergaderen om te horen wat wij graag willen. Hij of zij gaat dat dan voor ons proberen te regelen.

Doe je mee?

Lijkt het jou goed, leerzaam of gewoon leuk om lid te worden van de cliëntenraad. Laat het ons weten!